logo print

E-GUIDES

Geleide wandelingen

Waterloo

Bezoek de plaats waar geschiedenis werd geschreven

1. Daguitstap

Van het begin van de veldtocht op 16 juni tot het einde en de fatale nederlaag op 18 juni 1815.
Vertrek met de bus vanuit Brussel, richting Fleurus, Ligny en Waterloo. Terugkomst in Brussel.

In het eerste deel wordt de historische context van juni 1815 voorgesteld, alsook de voornaamste protagonisten : Wellington, Napoléon, Blücher, Ney,… In Fleurus bekijken we de uitkijkpost van Napoléon tijdens de veldslag van Ligny op 16 juni 1815. Hier was tevens het hoofdkwartier van de generale staf gevestigd op de avond van die veldslag. Verder naar Ligny, plek waar op 16 juni de veldslag plaatsvond.

Richting Vier-Armen. Hier vond de veldslag plaats tussen de troepen van Wellington en de van Maarschalk Ney. Langs het parcours van Waterloo, ontdekken we meerder monumenten met o.a de boerderij Caillou, laatste hoofdkwartier van Napoléon op 18 juni 1815. Hierna gaan we naar de site van de "Leeuw", waar we de boerderij d'Hougoumont  zullen zien, het panorama bezichtigen alsook het bezoekerscentrum. Natuurlijk gaan we ook de trappen beklimmen om zo een prachtig zicht te hebben op het vroegere slagveld. Hierna keren we terug naar Brussel.

Opmerking: er is een optie om 1 van de 3 musea te bezoeken zijnde het museum van Ligny, dat van “le Caillou” , of het Wellingtonmuseum.

2. Uitstap van een halve dag

Vertrek vanuit Brussel.  We zien het Wellingtonmuseum (buitenzijde), enkele monumenten die herinneren aan de veldslag, de boerderij van « le Caillou », de site van de " Leeuw van Waterloo", de boerderij d'Hougoumont.

We bekijken het panorama, en het bezoekerscentrum. We beklimmen de trappen en ontdekken de plaats waar de veldslag plaatshad. Terugkeer naar Brussel.

Praktische informatie

Doelgroep: iedereen
Rondleiding met de bus en te voet
Duur: ½ dag (4u) of hele dage  (8u + 1u lunch)
Prijs: 195€ of 290€ (meerprijs indien bezoek aan een museum)
Startplaats: overeen te komen   

Voor alle bijkomende info aarzel niet contact met ons op te nemen

Inlichtingen en reservatie

E-Guides vzw
Generaal Pattonstraat 9
1050 Brussel
+32 (0) 499 21 39 85
info@e-guides.be

Onze troeven

Flexibiliteit
Europese tint
Speciale parcours voor kinderen
Wandelingen op maat

Onze passie

We willen bewijzen dat Brussel geen statische stad is. Brussel vertelt met behulp van haar monumenten, haar gebouwen, haar wijken of straten waar we langsgaan, of waar we leven.

Talen

Onze activiteiten worden aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. We bieden ook Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Hebreeuws en Russisch aan. Andere talen op aanvraag en volgens beschikbaarheid van onze gidsen.
De prijs blijft dezelfde voor alle talen.

Onze partners