logo print

E-GUIDES

Geleide wandelingen

Spijbelen in Brussel

Wandeling in het historisch centrum voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Reeds van oudsher was de grote markt in ieder dorp of stad het middelpunt van de gemeenschap. In het hart van Brussel zullen we jullie het ontstaan van onze mooie stad onthullen, van een kleine nederzetting tot een grootstad, een wonderbaarlijke ontplooiing.

In een steegje vinden we een marjonettentheater. Op de hoek van een straat komen we een fier ‘zinneke’ tegen. En daar verder ontmoeten we ‘Madame Chapeau’!

We kenden al stripmuren. Nu zijn er ook andere tekeningen: “Streetart” noemen ze dat! Mogen we ook meedoen?

Wie heeft dorst? Zullen we water gaan halen bij 'de spuwer' of bij ‘Manneke Pis’ zoals vroeger? Honger? Laat ons een stukje ‘bruut van de grecht' proeven, we zullen je vertellen waarom het nu ‘Pain à la grecque’ heet.

Geen saaie geschiedenisles dus! We verkennen en ontdekken de stad op een ludieke en leerrijke manier via verhalen, spelletjes, leuke weetjes en zelfs... chocolade!

Praktische informatie

Doelgroep: kinderen van 6 tot 12 jaar (20 max.)
Wandeling
Duur: 2u
Prijs: 165€
Startplaat: Grote Markt

Voor alle bijkomende info aarzel niet contact met ons op te nemen

Inlichtingen en reservatie

E-Guides vzw
Generaal Pattonstraat 9
1050 Brussel
+32 (0) 499 21 39 85
info@e-guides.be

Onze troeven

Flexibiliteit
Europese tint
Speciale parcours voor kinderen
Wandelingen op maat

Onze passie

We willen bewijzen dat Brussel geen statische stad is. Brussel vertelt met behulp van haar monumenten, haar gebouwen, haar wijken of straten waar we langsgaan, of waar we leven.

Talen

Onze activiteiten worden aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. We bieden ook Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Hebreeuws en Russisch aan. Andere talen op aanvraag en volgens beschikbaarheid van onze gidsen.
De prijs blijft dezelfde voor alle talen.

Onze partners