logo print

E-GUIDES

Geleide wandelingen

Het Europese Bruocsella

Grote Markt, Zavelpleinen, Koninklijk Paleis,... een wandeling over de rol van Brussel in de bewogen geschiedenis van Europa

 

De stad Brussel heeft - sinds haar ontstaan - steeds een belangrijke rol gespeeld in Europa, o.a. door haar centrale ligging. Brussel werd ook duidelijk beïnvloed door talrijke verschillende culturen.

Jullie gids zal met jullie het middeleeuwse hart van Brussel (her)ontdekken. We wandelen van het Sint Gorikseiland naar de Sint Kathelijnewijk. Het was in deze oude haven dat handelaars van over heel Europa elkaar ontmoetten .

Natuurlijk bezoeken we de Grote Markt met zijn statige gildenhuizen, die met hun prachtige gevels de oude geschiedenis vertellen. Zo gaan we ook flaneren in de imposante Koninklijke Sint-Hubertus Galerijen. Deze behoren trouwens tot de oudste van Europa! We lopen er langs de winkel van Jean Neuhaus, de uitvinder van de Belgische ‘praline’.

Jullie gids zal jullie ook vele verhaaltjes en legendes vertellen over de stad en haar inwoners. De bijzonderste ervan? Ons ketje, Manneken Pis!

Uiteraard vernemen jullie iets over het ‘pain à la grecque’, over het belang van het bier tijdens de Middeleeuwen (en nu), over chocolade en andere Brussels specialiteiten (o.a. waterzooi, konijn met bier, gegratineerd witloof).

 

Praktische info

Doelgroep: iedereen (max. 25 pers.)
Wandeling
Duur: 3u max.
Prijs: 165€
Startplaats: Grote Markt, stadhuis

Voor alle bijkomende info aarzel niet contact met ons op te nemen

Inlichtingen en reservatie

E-Guides vzw
Generaal Pattonstraat 9
1050 Brussel
+32 (0) 499 21 39 85
info@e-guides.be

Onze troeven

Flexibiliteit
Europese tint
Speciale parcours voor kinderen
Wandelingen op maat

Onze passie

We willen bewijzen dat Brussel geen statische stad is. Brussel vertelt met behulp van haar monumenten, haar gebouwen, haar wijken of straten waar we langsgaan, of waar we leven.

Talen

Onze activiteiten worden aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. We bieden ook Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Hebreeuws en Russisch aan. Andere talen op aanvraag en volgens beschikbaarheid van onze gidsen.
De prijs blijft dezelfde voor alle talen.

Onze partners