logo print

E-GUIDES

Geleide wandelingen

Antwerpen

De stad van Rubens, de 2de stad van België, de 2de haven van Europa, genoeg redenen om er een bezoekje te brengen

Onze gids treedt in de voetsporen van de schilder/diplomaat Pieter Paul Rubens en van Plantijn de beroemde drukker. De kathedraal is een must met 2 bekende werken van Rubens.

De wandeling gaat verder langs de oevers van de Schelde. De Grote Markt en het Stadhuis in Renaissance stijl mogen niet ontbreken noch de Carolus Boromeus kerk door Rubens zelf getekend.

We bereiken via de Meir, dé wandel- winkelstraat, en Antwerpen Centraal, één van de mooiste stations ter wereld. In de buurt mogen we de wijk van de diamantairs niet overslaan met hun aanlokkelijke vitrines. Het is ook de Joodse wijk met een duidelijke Chassidische atmosfeer, synagogen en koosjer restaurants.

Optioneel kan een van de talrijke musea bezocht worden: Museum Plantijn-Moretus, Kathedraal, Rubenshuis e.a.

Een circuit met bus om de haven te verkennen is ook mogelijk.

Inlichtingen en reservatie

E-Guides vzw
Generaal Pattonstraat 9
1050 Brussel
+32 (0) 499 21 39 85
info@e-guides.be

Onze troeven

Flexibiliteit
Europese tint
Speciale parcours voor kinderen
Wandelingen op maat

Onze passie

We willen bewijzen dat Brussel geen statische stad is. Brussel vertelt met behulp van haar monumenten, haar gebouwen, haar wijken of straten waar we langsgaan, of waar we leven.

Talen

Onze activiteiten worden aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. We bieden ook Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Hebreeuws en Russisch aan. Andere talen op aanvraag en volgens beschikbaarheid van onze gidsen.
De prijs blijft dezelfde voor alle talen.

Onze partners