logo print

E-GUIDES

Geleide wandelingen

Herinneringen in steen

Om de herdenkingsmonumenten te begrijpen

Wat is een herdenkingsmonument? Het oprichten met welke ambachtslui? Een stijl aannemen: traditie, moderniteit Het financieren: officiële steunverlening, burgerplicht?

E-guides stelt in samenwerking met het Legermuseum een busrondrit voor om herdenkingsmonumenten van de Groote Oorlog te ontdekken.  Deze monumenten maken deel uit van ons stad maar zijn vaak een achtergrondelement geworden in ons dagelijks leven.Laten we ze samen met straten, gebouwen opnieuw tot ons spreken om deze periode tot leven te brengen.

De bedoeling is niet om de geschiedenis 14-18 te herbeschrijven maar wel om op onze weg door de stad via gebeurtenissen, namen,  anekdotes, sociale achtergronden, ons gezamenlijk verleden te doen herleven. Een nieuwe manier om Brussel te beleven.

Praktische informatie

Doelgroep: iedereen
Rondleiding met de bus en/of te voet
Duur: 3u max.
Prijs : 165€
Startplaats: Justitiepaleis (Poelaertplein) of overeen te komen

Voor alle bijkomende info aarzel niet contact met ons op te nemen

Inlichtingen en reservatie

E-Guides vzw
Generaal Pattonstraat 9
1050 Brussel
+32 (0) 499 21 39 85
info@e-guides.be

Onze troeven

Flexibiliteit
Europese tint
Speciale parcours voor kinderen
Wandelingen op maat

Onze passie

We willen bewijzen dat Brussel geen statische stad is. Brussel vertelt met behulp van haar monumenten, haar gebouwen, haar wijken of straten waar we langsgaan, of waar we leven.

Talen

Onze activiteiten worden aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. We bieden ook Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Hebreeuws en Russisch aan. Andere talen op aanvraag en volgens beschikbaarheid van onze gidsen.
De prijs blijft dezelfde voor alle talen.

Onze partners